Utrustning och tillbehör till Agility

Vid agility, både träning och tävling, är det en bra idé att som ägare ha oömma kläder på sig. Någon form av friluftskläder är ett tips under träningarna då det kräver en del fysisk aktivitet och oftast sker utomhus oberoende av väder. Även om det är hunden som springer mest behöver ägaren ändå vara flexibel och så snabb som möjligt för att kunna visa hunden var den ska härnäst. Ett par bekväma skor är därför också att föredra. Hunden behöver ingen speciell utrustning då den springer lös under tiden den är inne på banan, men ett bra koppel och halsband är ett måste för stunderna den inte tävlar.

Hjälpmedel och belöningar

Vissa ägare tycker att det är bra att använda en så kallad klicker under träningarna för att göra hunden mer uppmärksam. Under tävlingar får ägaren dock inte ha någonting i handen, så att öva utan anser många därför är bättre, då det bBelgium_Griffon_agilitylir ett mer bekant moment för hunden att lyssna på rösten under tävlingar.

Att ha med sig någon form av belöning som hunden kan få efter avklarad bana är också det viktigt. Utrustningen och rekvisitan har en stor del i att uppmuntra hunden och göra så att hunden tycker att det är roligt. Det är bara så ett team kan vinna tävlingar eftersom det inte går att tvinga en hund att balansera och hoppa över hinder om den inte själv vill.

Övriga tillbehör som underlättar på träning och tävling

Hunden kommer att springa en hel del både på träning och tävling. Det är därför ytterst viktigt att någon form av vattenskål medtages för att hunden ska kunna återhämta sig. Ska man stanna en längre tid på platsen för att kanske tävla i många klasser är det bra att ta med någon form av filt med bekant doft som hunden kan ligga på och ta igen sig. Även mat är viktigt samt en förbandslåda om olyckan skulle vara framme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *